Hollywoodfruar funkar bara i Sverige

Knappast kontroversiell i Spanien

Knappast kontroversiell i Spanien

Läser på Dagensmedia.se att produktionsbolaget Meter – som ligger bakom ”Svenska Hollywoodfruar” – verkar ha exporterat formatet till Frankrike och Spanien. Staffan Erfors har fått tag på castingdokumentet som Friday TV – det lokala formatbolaget i USA – använder sig av för att leta nya fruar i Hollywood  att skratta åt:

The women must have an interesting personality, be fun, glamorous and open-minded…These women are not ashamed of their beautiful homes, nice cars, and fine accessories…We are specifically looking for women from Sweden, Spain and France… Swedish Hollywood Wives is one of the biggest successes in Swedish Television in many years. The TV series has reached tremendous ratings, and has had an impact on political and social debates, making it the number one story in every Swedish newspaper, talk show and radio show for a long time.”

Sorry, det kommer inte funka i Medelhavsländer som Frankrike och Spanien. Söder om Köpenhamn så är det inte upprörande att kvinnor hellre skaffar sig en rik man för att leva lyxfruliv snarare än att leva jämställt och stå på egna ben. Det är bara här som Anna Anka kan röra om i grytan på det sätt som  gjorde att programmet blev ”…the number one story in every Swedish newspaper, talk show and radio show for a long time.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s