Can´t Buy Me Love

Av Tiger Woods uppskattningsvis 800 miljoner dollar i intäkter så här långt i proffskarriären, lär fem sjättedelar komma från sponsorer. Med tanke på att han alltså dragit in cirka 4,5 miljarder kronor bara på sponsorer, så förstår man att det nu är mycket pengar som står på spel för honom om fler sponsorer väljer att hoppa av till följd av den påstådda otrohetsskandalen som han befinner sig i. Enligt Davie Brown index, som listar vilka kändisars personliga varumärken som kan påverka konsumenter mest, så har Tiger Woods nu fallit från 6:e till 24:e plats.

Om hans svenska fru, Elin Nordegren, är slipad så ser hon till att göra det bästa möjliga av den här soppan som Tiger försatt sig i. Hon borde i dagsläget kunna förhandla sig till en större ”ägarandel” i Woods Inc. genom att omförhandla äktenskapsförordet. Och Tiger Woods själv kan bara vinna på det. Då sitter de ju i samma finansiella båt, med samma incitament att upprätthålla en bra fasad så Woods Inc. inte tappar ytterligare sponsorer. Det finns alltså förutsättningar för att rädda finanserna i Woods Inc.

Hur det går med förhållandet, det är en annan sak. Man kan ju inte köpa sig kärlek. Bara tystnad.

En reaktion på ”Can´t Buy Me Love

  1. Med tanke på att han alltså dragit in cirka 4,5 miljarder kronor ….. kan man tänka sig att han inte behöver bry sig så mycket om att dra in mer pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s