Fondbolagens förening i desperat attack på PPM

I samband med ”Uppdrag Granskning” om ”Fondbluffen”, så känner sig Pia Nilsson på Fondbolagens Förening tvungen att försvara sina medlemsföretag (till exempel Swedbank kan behöva lite assistans). Här attackerar hon PPM som i SVT räknade ut att om man har en fond med avgift på 1,5% så har avgiften under 33 års sparande minskat kapitalet med 39%. Frågan är om inte Pia Nilsson rallarsvingar lite väl mycket och blir svettig i onödan, för här tillbakavisar PPM mycket coolt kritiken. Jag går här inte in på detaljerna kring bråket, för det känns verkligen som pajkastning.

Min poäng är att Fondbolagens Förening med Pia Nilsson i spetsen (minns förresten att hon en gång i tiden var småspararnas bäste vän som privatekonom på Posten, alltid intevjuad i teve…) inte behöver vara så oroliga över ett aldrig så väl utfört jobb av Uppdrag Granskning. För hur mycket man än bevisar att de som sparar i stora fonder hos de stora bankerna kan känna sig blåsta, är det här med sparande och pension inte i närheten av att någonsin bli en kioskvältare som köttfärsskandalen. Även om det betyder mer för svenskarna. För värre än gårdagens köttfärs på middagsbordet ikväll, är ju ändå att tvingas till kattmat som pensionär…

För svenskarna är det här med pensionssparande för krångligt, ligger för långt bort i tiden, och vi har sådan respekt för auktoriteter som vår bank, att de kan nog fortsätta med sina orimliga avgifter och sin urusla avkastning ett bra tag till med 50-procentiga vinstmarginaler. Så, hörrni fondbolagen, låt tasksparkarna på PPM vara! Ni har ändå inget att oroa er över…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s