Fler indexfonder på väg

Enligt artikel i DN Ekonomi 26/5 så är fler indexfonder på väg till svenska sparare, i form av nya utländska aktörer som tar sig in på den svenska marknaden via t ex Avanzas fondtorg. I Sverige har ju indexfonder tyvärr gått väldigt trögt. Ett litet ljus i tunneln kommer från Fondbolagens Förenings senaste statistik: sex procent sparar idag i indexfonder. För två år sedan var siffran bara en procent. Vi får se hur lång tid det tar innan den är som den borde vara – 100%. Åtminstone som en del av den totala portförljen borde alla ha lite index.  Åtminstone för de marknader där man mycket svårligen kan slå index med aktiv förvaltning, men som behövs i korgen för riskspridningens skull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s