IKEA-kopia i kubik

Läste häromdan på di.se om IloveIKEA.se som ska vara annonssajt för begagnade IKEA-möbler. Ingen koppling alls till IKEA-koncernen. Nu trillade jag på sajten Iloveingvar.se som verkar ha funnits längre. Med exakt samma inriktning. Den senare, IloveIKEA.se, är också misstänkt lik Iloveingvar till utseendet. Någon har kopierat den andre helt skamlöst! ”Iloveingvar” vågade nog inte sno ”IKEA”-namnet till webbadressen, men det vågade ”IloveIKEA” som därigenom fick mer uppmärksamhet genom artikeln i DI…

2009-09-08: OBS! Kolla in kommentaren nedan med vad som verkar vara en faktakorrigering från iloveikea.se!

En reaktion på ”IKEA-kopia i kubik

  1. Kul och se att du uppmärksammar sajten. Det är ett kul koncept. Men kolla upp saker lite innan du skriver. Bara genom en sökning hos Whois så kan du se när en domän är reggad.
    Vi på Iloveikea.se vill inte Ikea något illa. Tvärtom. Det handlar om en sajt där privatpersoner som älskar ikea prylar kan köpa, sälja och byta med varandra.
    Domänen iloveikea.se är registread ett halvår före iloveingvar.se, sajten iloveikea.se lanserades i mars-april och först i slutet av april köper teamet bakom iloveingvar domänen och några veckor senare startar de sajten.
    De har helt kopierat koncept och utseende på sajten. Man kan bara vara glad att folk gillar entreprenören med orginalidén eftersom ingvar är en flopp och iloveikea.se har hundratals annonsörer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s