Hur död är sommaren?

När är det för sent att sälja sin bostad före sommaren? På Di.se kan man läsa:

”Statistik från hemnet.se visar på två generella ”dippar” varje år när det gäller antal objekt som ligger ute – högsommaren och under jul. Mellan juni och juli 2007 sjönk antalet utlagda objekt med cirka 6.000 till drygt 26.600. Förra sommaren minskade antalet med 3.000.

Finns det läge att göra klipp på sommaren?
”Ja, absolut. Aktiviteten går ju ner och det är färre konkurrenter att buda mot”, säger Skandiamäklarnas Andreas Mühlich.

En del mäklare hävdar att det tvärtom är bra att sälja när utbudet är lågt då man ju inte konkurrerar med så många andra objekt. Jag tror det beror på vilken typ av bostad man har. Stora villan eller lilla ettan. Tänk efter, när du själv var i målgruppen för denna, vad gjorde du själv just då den här tiden på året? Vissa målgrupper är ”kvar i stan” och därmed är efterfrågan mer eller mindre konstant –> bra att sälja när utbudet mindre. Andra målgrupper är bortresta och då spelar det ingen roll hur liten konkurrens det är om köparna lyser med sin frånvaro…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s