Renoverade huset för 40 miljoner – har inte råd att flytta in

Det finns de som renoverar och så finns det de som renoverar…

E24 återger delar ur nya boken ”Kungen av Jämtland” av Jens Ganman, som i boken bland annat ger en beskrivning av hur det ser ut inne i huset som Mats O Sundqvist hållit på att renovera på Tyrgatan 4 i Lärkstaden, ett av Stockholms lite dyrare områden. Kåken på 464 kvadrat renoverades så sent som på 90-talet. Men det hindrade inte Sundqvist att plöja ned uppskattningsvis 40 millar på att bättra på ytskikten lite till. Nåja, han fick även lite nya inredningsdetaljer för pengarna också:

”I biblioteket på tredje våningen är allt, inklusive taket, täckt av oljevaxad ekpanel som kostat 1 miljon kronor. I källaren finns vinkällare, vinprovningsrum, utrymme för biograf och en exklusiv spaanläggning med ångbastu i marinblå glasmosaik. I bastun kan man lyssna på musik från inbyggda högtalare eller titta på den 40 tums tv som finns inbyggd i motsatt väg. I den privata bostadsdelen finns bland annat ett elegant jacuzzibadkar och fönstren kan immas igen på elektronisk väg för att hindra insyn. Hela huset är präglat av exklusiva materialval och är en ”veritabel labyrint av distingerade sekelskiftsrum”, skriver Jens Ganman i sin bok.

Hoppas han åtminstone kunde utnyttja ROT-avdraget.

Den djupt skuldsatte Mats O Sundqvist får nu inte behålla huset. Det skall säljas av fordringsägarna. Tur för dem att de verkar som att det är fortsatt bra drag i försäljningen av lyxboenden i Stockholms innerstad:

”Det har blivit en bred uppgång i lyxsegmentet. Fyror och femmor på Östermalm når upp till snittpriser på 70.000 till 75.000 kronor per kvadratmeter. Och det räknas nu snarare som normalt för den typen av objekt än som ett fantastiskt slutmål”, säger fastighetsmäklaren Niclas Gottlieb till di.se.

Nu lär nog lyxpalatset i Lärkstan, som Mats O aldrig fick flytta in i, gå för lite mer än så per kvadratmeter. Om inte annat så för att det är ett ”kändishus” med historia som nu är till salu. Med ett bibliotek med tak ”täckt av oljevaxad ekpanel”, ej att förglömma.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s