Bostadsmarknaden hetare än väntat

Bostadsmarknaden är åter riktigt het, det visar SBABs senaste enkät bland 200 mäklare i storstäderna. Toumas Pousette – chefekonom på SBAB, säger att priserna senaste månaderna har stigit mer än vad mäklarna hade räknat med. Och enligt mäklarnas prognos framåt väntas priserna stiga ytterligarae, om än i lugnare takt under kvartalet som kommer. Man noterar även att skillnaden mellan försäljningspriset och utgångspriset har fortsatt att öka samtidigt som försäljningarna går snabbare.  Ett exempel på det är att allt fler lägenheter och hus säljs innan den utannonserade visningen och utan budgivning. Framförallt i storstäderna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s