Staden med fler gatsopare än invånare

Såg precis ett skrämmande inslag i morgonens A-ekonomi på SVT (1.20 in i sändningen). Dansk teve hade besökt den kinesiska staden Kangbashi där man byggt bostäder för 300 000, men bara 20 000 bor nu i staden. Men det finns inga ”till salu”-skyltar. En fastighetsmäklare intervjuas och säger att ”alla lägenheter i det här komplexet är sålda, men jag vet inte till vem”. En av stadens få invånare intervjuas om sitt bostadsköp. Hon är övertygad om att bostaden är en bra investering, ”priserna har ju fördubblats sen jag flyttade hit för två år sedan”.

Reportaget från den kinesiska staden med fler gatsopare än invånare gjorde plötsligt varningarna om en kinesisk bostadsbubbla väldigt konkreta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s