Experten: ”Så vinner du striden om drömboendet”

Idag intervjuas jag av Expressen inför att visningarna drar igång på allvar igen efter juluppehållet. I artikeln ger jag råd till spekulanter som vill göra en bra affär. Härmed bjuder eder ”expert” på dessa goda råd genom några bilder på artikeln de inte lagt ut på nätet:

Image

bild (2)bild (3)

Jag fick även frågan vad jag tror om bostadspriserna framöver. Det resonemanget fanns det inte plats för i artikeln, och jag kan förstå det. Det är ett rätt så tråkigt ”å ena sidan, å andra sidan”-resonemang. Å ena sida världens ekonomiska kris och banker som drar åt utlåningssnaran. Å andra sidan rekordlåg ränta (pg av krisen) och lågt bostadsbyggande som skiljer oss från kraschade länder som Irland och Spanien där det byggdes för mycket. Summan av kardemumman: räkna inte med fortsatt uppgång men de som räknar statiskt och tror att bara för att det gått upp måste det gå ned lika mycket ropar nog ”vargen kommer”.

Här några andra aktuella artiklar om vartåt bostadspriserna är på väg:

DN – Låg byggtakt hämmar utvecklingen – demograf Maria Pleiborn ser inga tecken på bostadsbubbla i Stockholm, ”tvärtom borde priserna egentligen vara högre än idag”.

SvD – Är 2013 året då en bostadsbubbla briserar? – ”Jag har svårt att se utrymme för stigande priser på bostadsmarknaden i Sverige i år”, säger Swedbanks Cecilia Skingsley.

DN – Mäklare: vårens bostadsmarknad blir stabil – ”Det finns en mycket stor efterfrågan på bostäder som ligger bra. Det gäller exempelvis små lägenheter i Stockholm. Där är vi inte många hundralappar från all time high priserna”, säger Peeter Pütsep på Svensk Fastighetsförmedling.

2 reaktioner på ”Experten: ”Så vinner du striden om drömboendet”

  1. Eftersom resonemanget lyder å ena sidan kris å andra sidan låg ränta skulle väl ränteökningar påverka priserna. Är marknaden beredd på att räntan skulle höjas någon procent eller skulle detta skaka om priserna ordentligt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s