Experterna har ångest

DI skriver idag om Federal Reserve Bank of Philadelphias ångestindex”, en sammanställning av vad professionella konjunkturbedömare tror om framtiden. Banken gör fyra förfrågningar per år till experterna. Enligt den senaste upplagan skall experterna ha börjat bli deppiga. Men det intressanta med artikeln är följande meningar:

”Men proffsens prognoser, som ligger till grund för indexet, har inte alltid varit så träffsäkra. Senast USA halkade ned i recession var det nästan ingen bedömare som varnade i tid… Och strax innan konjunkturen vände uppåt bedömdes sannolikheten för fortsatt nedgång vara 61 procent. Sedan mätningarna började 1968 har prognosmakarna bara lyckats förutspå en av sex recessioner i USA.”

Sällan får man så svart på vitt att det är få – om ens någon – som med äran i behåll kan kalla sig ”expert” på vartåt marknaden är på väg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s