Svårslagen fastighetsmarknad

Om man tror på alfa, att det genom skicklighet går att överträffa index, så är det vanligt att man förklarar strategin med att utnyttja ”ineffektiva marknader”. Det brukar också sägas att fastighetsmarknaden är en sådan ”ineffektiv marknad”. Därför – om någonstans- borde det väl gå att finna alfa på fastighetsmarknaden?

Ny forskning visar att det är mycket sällsynt. Det är bara ett litet fåtal förvaltare som systematiskt lyckas med det. Det är de som inte tänker som alla andra. Den slutsatsen dras i ”Alpha and Persistence in UK Property Fund Management, IPF, Mitchell and Bond, 2008.

Artikel i FT.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s