”Banken smyghöjer din ränta”

Så ser löpet ut på Aftonbladet idag. Artikeln handlar om hur banker som erbjuder 3-månaders rörlig ränta helt plötsligt slopar ränterabatten när tre månader gått. ”Då får man förhandla om igen”, som en bankperson uttrycker det i artikeln!

Nyligen läste jag en annan artikel (var?) om samma fenomen, som menar på att problemet även gäller andra typer av räntor. Eftersom rabatten (nästan) alltid är tidsbestämd på papperet, gäller det att hålla koll på när den tar slut, för att omförhandla. Om man inte skrivit in i avtalet att den ska vara X punkter under reporäntan.

Slutsatsen är: håll koll på att du har kvar rabatten, annars ring och hota med att lämna banken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s