Mäklarsamfundet: ”mer annonsering sämre för säljaren”

”Mäklarsamfundet vd Lars Kilander har inte lagt ner stridsyxan mot Booli.se”, skriver realtid.se. Han kan tänka sig att stämma Hemnet-konkurrenten Booli.se för att de ”gör intrång i mäklarnas databaser” som han uttrycker det.

Men varför är det så hemskt att låta objekten synas på fler ställen än Hemnet?

Enligt intervjun med realtid.se hävdar Lars Kilander att ju mer ett objekt visas, desto sämre betalt får säljaren: ”Om en fastighet exponeras i stor omfattning så indikerar det att det är väldigt bråttom och att säljaren är i någon form av trångmål. Det är därför man vill styra det här.”

Nu på morgonen landade DN med sina tre (!) bostadsbilagor. De har tvingats dela upp det på flera bilagor för att få plats med allt. Annars skulle bostadsbilagan vara en bibel tjock. Om det nu vore så att en fastighet inte ska exponeras i så stor omfattning, så bekräftas den uppseendeväckande teorin definitivt inte av fastighetsmäklarnas expansiva annonsering i tidningarna…

Helt klart är det ju så att Hemnets monopol på att vara heltäckande annonsmedium för bostadsobjekt är hotat av uppstickare som på ett eller annat sätt försöker erbjuda mervärden. Vilka argument som helst verkar visst gå för sig i försvaret av det monopolet… Mäklarsamfundet har dock inte alla sina medlemmar bakom sig när de försvarar sin juvel Hemnet mot Booli och bospindlar och allt vad de kan komma att heta härnäst.

En reaktion på ”Mäklarsamfundet: ”mer annonsering sämre för säljaren”

  1. Väl skriven artikel. Mäklarsamfundets desperata försök att bibehålla sitt monopol gentemot nytänkande är riktigt illa. Hoppas konkurrensverket griper in! Försvinner Booli från marknaden p.g.a. av Mäklarsamfundet legala hot tappar konsumenterna en riktigt bra källa till bostadsinformation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s