Så enkelt blir man rik på fonder!

Sorry, texten lever inte upp till rubriken. Inte heller slutsatsen av Aftonbladets artikel med rubriken ”Fondknepen som kan ge en miljon”. Den handlar om metallarbetaren Joakim som ligger bra till i en fondsparartävling. Hans knep är att bara satsa på höriskfonder, och aldrig äga både Kina och Indien samtidigt eftersom de tar ut varandra, avslöjar han för Aftonbladet. Dessutom ska man aldrig stanna för länge med en och samma fond:

– Jag satsar på högriskfonder och jag äger aldrig en fond mer än 4-5 dagar. När den har gått upp rejält så säljer jag av den. Det är lite lurigt att ligga steget före eftersom det tar tre dagar innan affären går igenom, säger Joakim Ståhl till Aftonbladet.

Men om det är så att Kina och Indien alltid tar ut varandra, så skulle marknaden ha upptäckt det vid det här laget. Om tycker man att högriskfonder alltid är bra, så har man inte upplevt dem rasa i spåren av finanskrisen. Och tidsperspektivet för att hålla fast i en fond eller enskild aktie bör vara ”så länge som man tror på den”. Det finns inget egenvärde i att ha hög omsättning. Det genererar bara massa transaktionskostnader.

Joakim är troligen lika skicklig som 99% av ”finansproffsen” kring Stureplan. Killen har haft tur så här långt, helt enkelt. Grattis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s