Hur ska de förklara detta nu då?

Ericsson presenterade igår en rapport som var bättre än väntat. Aktien rasar med 11 procent. Det ges förklaringar i stil med att det samma dag kom dåliga nyheter från Ericsson-kunden Vodafone. Hedge-fonder som spekulerat i uppgång fick panik och toksålde osv osv.

Någon som kan passa på att förklara varför Nokias aktie nyligen gick upp 8 procent när de presenterade en rapport som var sämre än väntat?

Apropå Ericsson, skriver DI:s Carl Thulin:

”Tisdagens kursras i Ericsson visar än en gång hur oförutsägbar telekombranschen är.”

Minst lika sant är att tisdagens kursras i Ericsson visar hur oförutsägbar aktiemarknaden är!

Ett till exempel på den nyckfullheten kommer dagen efter då SAS rusar upp drygt 19 procent (!) utan att någon ny info om företaget publicerats. Det enda som påverkar dess resultat positivt är oljepriset som sjunker. Men det motiverar inte en 19-procentig ökning. Ska man tala om den skakiga flygmarknaden då? Nej, återigen, det är bara ytterligare ett exempel på den oförutsägbara aktiemarknaden i stort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s