”Hedgefonder och private equity dålig investering”

I senaste numret av Smart Money skriver Jack Hough om två akademiska studier som kan funka som tröst för de som inte har tillräckligt med pengar för att få leka med de stora grabbarna i hedgefond- och private equity-världen. Trösten består i att dessa ”sparformer” oftast är en dålig affär. Ger sämre avkastning än jämförbara index, men med betydligt högre avgifter än vanliga fonder.

Ludovic Phalippou, finansprofessor vid Amsterdams universitet, granskade 800 private equity-fonder under 23 år, och kom fram till att de gick sämre än S&P 500 med tre procentenheter, med hänsyn tagen till riskjustering, med så mycket som sex procentenheter per år.

Harry Kat, vid City University of London´s Alternative Investment Research Centre, komponerade lämpliga jämförelseindex för de tusentals hedge-fonder han studerade. Fyra av fem gick sämre än sina jämförelseindex.

Dyrt är inte alltid bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s