Börsen billig, billigare, billigast…och billigastare?

Börsen har tappat halva värdet på ett knappt år. Fler och fler vågar sticka ut hakan och säga att botten är nådd. Nu senast Mats Qviberg i DI. Han har i och för sig själv förlorat mycket pengar på att säga så för tidigt, några gånger redan.

Men låt oss bara som en illustration av hur svårt det är att veta när ”botten är nådd”, läsa igenom dessa DI- artiklar en gång till:

2008-01-04: ”Börsen är billig, anser Gardell”

2008-01-07: ”Experterna – nu är det köpläge i börsraset”

Detta alltså innan det försvann drygt 40 procent till i raset.

Med detta sagt, så menar jag inte att man måste vänta tills det rusat upp igen, för att våga gå in. För ingen vet om det är tillfällig uppgång innan det backar igen ännu mera, eller om det är riktiga början på uppgången. Ingen kan tajma botten helt.

Däremot så kan man ju alltid säga att det är farligare att köpa nära toppen, än att köpa i närheten – om än inte precis på – botten. Och på så vis, kanske det är dags att fundera lite som Qviberg. Till slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s