Blandade känslor på bostadsmarknaden

Var på en husvisning idag. Två kommentarer bland spekulanterna som är typiska för här och nu:

  1. ”oh, det var så länge sen jag var och kollade på hus, det är ju knappt några ute längre, jag har abstinens!” (övervintrande Hemnet-narkoman som mycket riktigt konstaterat att utbudet av villor i Stockholm är dåligt, många äldre finner det mer ekonomiskt att bo kvar med lägre fastighetsskatt och högre revinstbeskattning)
  2. ”jo, vi tyckte huset var mycket intressant, men vi slår nog inte till ändå. Inte som läget på marknaden ser ut just nu…” (man drar sig för affär, eftersom man är orolig för att fastna med skägget i brevlådan. Vem vet hur lite man kan råka få ut för det egna boendet?)

Men det var många på visningen, och inget ”lockpris”. Så intresset finns där. Frågan är bara om modet räcker till…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s