Förvirrande bostadspriser

”Prisfallet stoppat”, ”nu ökar priserna igen”, ”villor blir allt billigare”. Med de marginella förändringarna i Mäklarstatistiks decembersiffror kunde man dra flera slutsatser i rubrikerna. Den viktigaste sket man i – att december månad inte har så  stor betydelse för bostadsmarknaden. Vi får vänta någon månad innan vi ser vartåt trenden pekar.

Men Aftonbladet gör idag vad de kan för att öka optimismen. På löpet står det ”Så mycket ökar din borätt/villa i värde” (på 3, 6, 9, 12, 36 månader). Inne i tidningen är rubriken ”bostadspriserna ökar under våren”, underbyggt av en ekonom på Konjunkturinstitutet som faktiskt tror på det. Men, i den stora tabellen, som bygger på prognoser från tre andra experter, är budskapet entydigt – priserna fortsätter ned i ett år till. Först på tre års sikt har de ökat markant igen. Snacka om krystad rubrik. För att inte tala om löpsedeln…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s