Det hänger på ringfingret!

Forskarna som låg bakom upptäckten att börsmäklarnas hormonnivåer påverkar börskurserna, har nu även kommit fram till att män med ringfinger som är längre än pekfingret är bättre på värdepappershandel. Detta eftersom långt ringfinger skulle vara tecken på hög exponering av manligt könshormen under fosterstadiet. Det skulle påverka riskbenägenhet, självförtroende och reaktionsförmåga. Vilket alltså skulle vara som doping vid födseln för hajarna på börsgolvet.

DN intervjuar Mats Qviberg som bekräftar att han har långt ringfinger. Hans kompanjon genom åren, Sven Hagströmer, har inte ett långt ringfinger. Sven verkar visa tidningen ett annat finger istället när de frågar honom vad han tror om teorin:

”Skulle det ha med manlighet att göra? Händerna på täcket!”

Ja, det har väl gått ganska så hyggligt för Hagströmer också…

Allvarligt talat, teorin kanske stämmer. Och det är nog precis de egenskaperna man ska ha på börsgolvet. Men kanske inte de egenskaperna man ska ha som framgångsrik investerare som lyckas på sikt. Undrar hur Warren Buffets fingrar ser ut?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s