Mäklaren som börjar med att göra dig besviken

Såg en annons i Svenskan där fastighetsmäklaren Skeppsholmen erbjöd en bok kallad  ”En mäklares bekännelser” om man mailade dem sin adress. I annonsen antyddes att man skulle få läsa insiderinformation om hur en mäklare tänker. Men icke. Inte ens så mycket som en mäklarparlör som översätter ”vid” till ”invid” eller ”omöjligt att möblera” till ”spännande planlösning”…

Nej, grym besvikelse när jag öppnar kuvertet och bara finner en reklambroschyr! Visserligen grymt påkostad med det dyraste trycket och den finaste inbindningen med läderlook. Men jag hade förväntat mig en bok om mäklarknep! Medföljande brev börjar så här:

”Den här boken innehåller tyvärr inga större avslöjanden från Skeppsholmen Fastighetsmäkleri.”

Det första som händer i min kontakt med dem är alltså att jag blir besviken, vilket de också uppenbarligen räknat med!

Ändå skriver de i sin ”bok”:

”…det mesta i livet handlar om förtroende…redan vid vårt allra första möte berättar vi att vi tänker långsiktigt…”

Yeah, right! De lurade mig att beställa denna reklambroschyr med falska förespeglingar om dess innehåll. Och så vill de säga att de tror på förtroende och långsiktighet… Vidare skriver de i ”boken” att:

”…vi hade lärt oss förstå värdet av marknadsföring och varumärken.”

Inom marknadsföringen finns ett välkänt förhållande mellan kundens förväntningar och påföljande nöjdhet med varan/tjänsten. Överträffar man förväntningarna blir kunden mer nöjd än tvärtom. Vill man ha återkommande kunder ska man alltså bjuda till lite utöver förväntan. Knappast vad man gör om man på detta vis bluffar till sig en date på falska premisser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s