”Köparmäklare” hjälper köparen hitta rätt

Internationellt stora (men i Sverige rätt så bleka och anonyma) mäklarkedjan Remax verkar ha tänkt till för att positionera sig på marknaden där konkurrensen hårdnar. Dels har de samlat en massa boenderelaterade prisjämförelsetjänster på sin sajt under vinjetten ”Maximal service” fritt för alla att använda. Smart! Drar till sig besökare som får upp ögonen för företaget. Men ännu smartare är konceptet ”Köparmäklare”. Man anlitar dem för att få rådgivning i samband med letandet efter ny bostad. Men enligt denna artikel på di.se ska de ta betalt 3000 kr för besväret. Det är dumt. Att ha en mäklare som bollplank i bostadsletandet är något många andra mäklare redan erbjuder gratis, dock utan att ”paketera” det som en enskild tjänst såsom Remax gör. Det är ju ett jättebra sätt att bygga en relation till framtida säljare, superbra om man vill knyta till sig nya kunder. Det är en billig marknadsföring. Självklart borde alltså Remax bjuda på det gratis, om de är riktigt smarta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s