Mäklare och skivbolagsbossar sitter i samma båt

Hos bloggen Disruptive har det brakat loss en het diskussion mellan Booli och Fastighetsbyrån om huruvida mäklarfirman motarbetar Hemnet-utmanaren eller ej. Jesus, vad känsligt detta är. Det framgår att mäklarkedjan har ett jobbigt förhållande till Booli och de andra bostadssajterna som retar gallfeber på Hemnet (som till del ägs av Fastighetsbyrån). Från början var det som i skivbranschen: förneka att det finns. Nästa steg blev: det finns, men förbjud! Nu verkar de på Fastighetsbyrån tänka: tja, kanske inte går att stoppa ändå, men kan vi ändå kontrollera?

3 reaktioner på ”Mäklare och skivbolagsbossar sitter i samma båt

 1. Ja, detta är den gamla striden vi bevittnar, det gamla mot det nya. Antagligen något som pågått de senaste 2000 åren i mänskligheten, men den skillnaden att nu går det fort. Det som tidigare tog en generation tar nu bara fem år!

 2. Anders på Booli.se här. Tackar för omnämnandet!

  Intressant koppling till skivindustrin. Man skulle kunna tänka sig att man som kund på Fastighetsbyrån skulle genomgå en liknande process som du beskriver. Först vill man inte tro att det är sant, sen byter man antingen mäklare eller ber dem att lägga upp bilder på sitt objekt ☺.

  En viktig skillnad, värd att nämna i sammanhanget, är att skivindustrin lever på att sälja musik, så deras frustration är förståelig. Mäklarna lever å andra sidan på att sälja bostäder – och vi driver köpare till dem.

  Vår tes om Fastighetsbyråns intressekonflikt med sina kunder/säljarna i och med sitt delägande i Hemnet sammanfattas i Peos replik till Johan:

  ”Att Fastighetsbyråns intressekonflikt är ”en icke-fråga för användarna” stämmer inte med det vi hör när vi pratar med bostadssäljare. Menar du att om ni frågar era kunder om de 1. Utan kostnad eller arbetsinsats, vill exponera bilder på sina bostäder på Booli för att exponera dem mer tydligt, eller 2. Tycker att det är fel att göra så? – då svarar era kunder alternativ 2?”

  Allt gott
  /Anders

 3. Varför skulle någon vilja synas på booli när hemnet når alla? ALLA söker på hemnet. Booli är en fluga. Lägg ner mer tid på att utveckla något unikt istället för att att kriga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s