Pappalediga skriver böcker

Läste att Johan Norberg skrev sin senaste bok (den om Finanskrisen) under föräldraledigheten på café med sitt barn i knät. Min första tanke var: ”hur klarade han av att dricka latte samtidigt?” Min andra tanke: ”ojdå, kunde han fixa att skriva en bok om Finanskrisen på fiket med bebisen skrikandes i famnen, så har jag ingen ursäkt att inte klämma ur mig minst några blogginlägg om dan under min föräldraledighet.”

Men nu trappas prestationsångesten upp av David Lagercrantz, som också har ett bokprojekt på gång under föräldraledigheten. Läser om honom i senaste numret av Sköna Hem:

”…som jag minns det fick jag inte mycket gjort under förra pappaledigheten, och när jag inte kan skriva bra knackar dysterheten ofelbart på dörren. Jag har bestämt mig för att ordna en liten lekpark under skrivbordet åt Hjalmar. Några goda rader om dagen och det blir lättare att vara en god far.”

Om någon kommer och ifrågasätter att jag inte leker mera med Hanna istället för att skriva, skall jag bara svara:

”Några goda rader om dagen och det blir lättare att vara en god far!”

Fast nu är det nog ändå dags att ge henne lite mat…

2 reaktioner på ”Pappalediga skriver böcker

  1. Ja, om det ska funka får man leka intensivt så han blir trött, samt utnyttja de stunder när han roar sig själv. En tolerans mot främlingar som vill leka med sonen hjälper också.

    Men framför allt måste man ha kaffekoppen högt upp, på ett stabilt bord och aldrig sörja över att så lite ändå blir gjort, utan skriva ikapp nattetid…

  2. kanske en dos simultanförmåga inte skadar heller?

    ”skriva ikapp nattetid” – har misstänkt att det är det man tvingas till. jag förmår bara inte det, hjärnan är inte riktigt på topp då. det får helt enkelt ta lite längre tid för mig att bli klar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s