102 000 kr/kvm ”överkomligt pris”

Såg precis ABCs morronnyheter om dyraste lyan i Sverige där reportern går husesyn . Lägg märke till den smarta lösningen med sängloft ovanför ”hallen” där pentryt är inklämt, så att man slipper se loftsängen när man kommer in – det bidrog säkert till en 100 000 på slutpriset. ABC intervjuar mäklaren som sålde ettan på nedre botten vid Odenplan för 102 000 kr kvadraten! Mäklaren förklarar det med att priset på små lägenheter ofta blir högt eftersom ”det för många är enda sättet att komma över ett centralt boende till ett överkomligt pris”.

Isabella Weng, som köpte tidernas dyraste kryp-in, säger till Metro att ”när jag väl gick över en viss gräns så kände jag att nu vill jag ha den”. Ett klassiskt exempel på Winners Curse, som ju innebär att ”vinnaren” av budgivningen betalat mer än alla andra anser att den är värd. ”Jag hade lite ont i magen när jag kände att det kommer att bli jättehögt”, erkänner hon.

Hoppas hon inte behöver sälja igen snart. Hur står sig kvadratmeterpriset på 102 000 kr om tre år  när arbetslösheten är högre och boräntorna är upp i 5-6 procent?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s