Snacka om bostäder!

Nya sajten Bostadsspekulant.se vänder sig till spekulanter som vill diskutera objektet med varandra efter visning:

”Syftet med forumet är att låta dig och dina medspekulanter dela med er av information om en bostad som är till salu. Det kan t.ex. vara en observation av en fuktfläck som upptäckts på visning, ett besiktningsprotokoll eller planer på ett vägbygge i närheten som du känner till. Respektive mäklare ges möjlighet att kommentera uppgifterna skriftligt på forumet. Du kan också ställa frågor direkt till mäklaren. Oavsett om du lämnar eller tar del av uppgifter på forumet tjänar du på informationsutbytet eftersom mer välinformerade spekulanter ger tryggare affärer och riktigare pris.”

Man tänker sig alltså att spekulanternas öppenhet med varandra ska ge en mer riktig prisbild, då inga fel med bostaden ska förbli okända för de övriga budgivarna. Men hur ska man hantera medveten smutskastning av objekt, i syfte att försöka få ned priset? Spekulanter som tycker objektet är bra har inget att vinna på att berätta för de andra spekulanterna vad det är som gör objektet attraktivt. Det skulle ju bara trissa upp priset. De enda som har något att vinna på att diskutera är de som vill ”snacka ned” priset – oavsett om de har fog för det eller ej. Eller är jag bara cynisk?

Verkar för övrigt vara helt nystartad tjänst, då inga objekt diskuteras där ännu.

2 reaktioner på ”Snacka om bostäder!

  1. Hej Alexander!

    Kul att du intresserat dig för forumet! Som du skriver så är forumet helt nytt, men vi börjar få våra första diskussioner nu. Vi håller med dig om att det finns en risk för ”smutskastning” och som spekulant på vårt forum måste man såklart noga värdera det som skrivs och själv kontrollera att informationen stämmer. Å andra sidan är ju dagsläget så att mäklaren är anlitad för att presentera det som gör lägenheten attraktiv och har alla möjligheter att ”snacka upp” priset. Alla mäklare vars objekt diskuteras hos oss meddelas via email och de ges möjligheten att bemöta det som skrivs identifierade som mäklare.

    Bästa hälsningar,

    Dan på bostadsspekulant.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s