Svenska folket har (nästan) rätt!

Prickade tre av fyra bidrag som gick vidare i Melodifestivalen. Anna Bergendahl gick naturligt igenom med en supersnygg låt. Inget konstigt med det. ”Mika”-Neo log sig pillemariskt till andra chansen. Inget konstigt med det. Peter Jöback – som tagit Sarah Dawn Finers plats i år – musikalsvulstade så det stod charmiga till. Inget konstigt med det. Däremot är jag överraskad att Pernilla Wahlgrens Linda Bengtzing-osande låt anno 1998 gick hem 2010. Jag trodde bara det var 16-åriga tjejer som röstade. Och det torde kräva mer av ett modernt sound. Men, Wahlgren var väl tillräckligt tuff på scen – schlagerdansen i bakgrunden till trots – för att de få vuxna som röstade skulle ge henne sin röst. Min egen favorit Noll Disciplins ”Idiot” – som kommer bli en stor hit på efterfester hos landets samtliga 17-something – gick inte vidare. Det är det enda som överraskade mig. Annars var valresultatet lika förutsägbart som att Fredrik Kempe är tillbaka med 313 nya bidrag till Melodifestivalen nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s