”Därför är det ingen bostadsbubbla”

SBAB-ekononerna Tor Borg och Tomas Pousette skriver på DN Debatt att det är låg risk för bobubbla. Det främsta argumentet är strukturella förändringar på finansmarknaden och den nya lågräntepolitik som gällt under uppgångsfasen:

”Vid historiska jämförelser ska man dock komma ihåg att det är bara de senaste 15–20 åren som vi haft avreglerade kreditmarknader och låginflationspolitik. Det är därför ganska troligt att den ”normala” relationen mellan huspriser, skuldsättning och inkomster inte ser likadan ut i dag som under 1970- och 1980-talen.”

En reaktion på ””Därför är det ingen bostadsbubbla”

  1. Yes, nu är det Den Nya Ekonomin som gäller. Alla gamla samband kan slängas överbord. Träd kan växa till himlen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s