Ska Grekland göra det förbjudna?

Paul Krugman tror att man i Grekland till slut kommer göra det förbjudna. Göra det som man inte ens får tänka högt skulle kunna vara en möjlighet – gå ur euron och låta drachmern falla. Alternativen för att få igång ekonomin tycks inte lämpa sig för Grekland, menar Krugman:

If Greece were a highly cohesive society with collective wage-setting, a sort of Aegean Austria, it might be possible to do this via a collectively agreed reduction in wages across the board –an “internal devaluation.” But as today’s grim events show, it isn’t.

The alternative is a devaluation — which means leaving the euro.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s