Tzatzikiröra på bostadsmarknaden

Oron över vad den ekonomiska krisen i Europa ska leda till har fått budgivningarna på bostadsmarknaden att mattas av (SEBs senaste undersökning som visar att ”fler spår stigande bostadspriser” gjordes innan de senaste krigsrubrikerna om Grekland). Jag hör mäklare tala om att ”folk inte vågar slå till” nu när man inte vet hur mycket börsen ska gå ned, hur räntan påverkas, hur den allmänna ekonomin påverkas av det som beskrivits som en ”ny finanskris”. Folk minns hur bostadsmarknaden frös till is i några månader efter Lehman Brothers hösten 2008, och vill väl se tecken på att det här inte blir lika farligt innan de utnyttjar sitt lånelöfte till max. Tillsammans med osäkerhet kring vilka bostadsrelaterade skatter som kommer råda framöver och vilken effekt Finansinspektionens bolånetak får för priserna,  kan det vara förklaringen till att folk blivit lite mindre kaxiga i budgivningen i dessa dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s