Nytt liv i eurodebatten

Det som händer nu vid Medelhavet har väckt till liv en debatt om eurons framtid. I morse hade jag fd riksbankschefen Lars Wohlin (mot) och folkpartisten Carl B Hamilton (för) i soffan (exakt samtidigt som folkpartistiske EU-ministern Birgitta Ohlsson och vänsterpartiets Jens Holm debatterade frågan i TV4). Ekonomerna i min soffa drog helt olika slutsatser om eurons betydelse för att det gått som det gått i Grekland. De kunde dock enas om att det troligen kommer mynna ut i ett ännu starkare samarbete så småningom (till Wohlins förtret och Hamiltons glädje). Wohlin sa efteråt att han trodde att vi nu skulle få se euron smyga sig in i valdebatten. I Agenda i söndags visade visserligen både Sahlin och Reinfeldt att de inte önskade sig en eurodebatt inför valet, men både Ohly och Björklund är ju tydliga partiledarröster för och emot, menade Wohlin. Lite senare på kvällen stod sedan just vänsterpartiets och folkpartiets ledare i Aktuellt-studion i en något mer retorisk sammandrabbning i frågan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s