Nytt kök för lånade pengar

Borde egentligen inte skriva på bloggen, nya köksluckor väntar därhemma på att monteras. Men en nyhet om hur vi svenskar använder våra bolån känns så träffande att jag inte kan låta bli några rader om det:

De flesta som tar ett nytt bolån gör det inte för att köpa ny bostad, utan för att använda pengarna till annat. En undersökning bland 3000 bolåntagare som TNS Sifo har gjort, visar att det vanligaste skälet till att öka sin skuld är att renovera – vilket förhoppningsvis ökar värdet på bostaden. Men så många som var sjätte tar mer lån för att köpa ny bil, en båt eller motorcykel, det skriver Svenska Dagbladet.

2880 kr kostar köksluckorna i min budgetrenovering av köket. Det får en total make-over för mindre än 5000 spänn. Men jag är inte bättre än att jag tar det från min totala renoveringsbudget av huset som finansieras av – tataa – mer bolån…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s