Bara ett stenkast från lögnen

Hur långt är ett stenkast?

Berättigad fråga med tanke på hur mäklare så ofta slänger sig med uttryck som ”bara ett stenkast från Stureplan” när man i själva verket måste traska genom halva stan för att komma ner till stadspulsen från den etta på Gröfre Östermalm som marknadsföres i annonsen. Aftonbladet har idag producerat lysande journalistik under rubriken ”Mäklarnas lingo är inte skriven i sten” (sid 27 i pappperstidningen, inget på nätet…). De lät två mäklare kasta sten så långt de kunde. I annonserna brukar stenkast betyda upp till en halv kilometers avstånd. Mäklaren Peter Forsling – som kastade längst – nådde inte längre än 46,5 meter när de kastade sten ute på Gärdet i Stockholm. Stenen var inte i närheten av att ens landa ”invid” Tessinparken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s