Malou smygsäljer sin majestätiska paradvilla

Malou von Sivers villa i Höglandet är till salu. Marknadsförs som en ”majestätisk paradvilla – ett arkitektoniskt mästerverk anno 1932 med Medelhavskänsla och underbar pool.”

Läget är strålande, och av bilderna att döma så är det en fin kåk. Med ett utgångspris på 15 millar så är det en hyfsat exklusiv målgrupp man vänder sig till. Därför är det för mig helt oförståeligt hur de missar att dra nytta av kändis-faktorn. Ingenstans i objektsbeskrivningen får man minsta ledtråd om att det är TV4-stjärnan som bor där. Inte ens i den personliga ägarberättelsen avslöjas det att det är Sveriges Oprah Winfrey´s residens som saluförs.

Hade det här varit USA skulle PR-arbetet gått ut på att få ut det i så många medier som möjligt att ”Malou säljer sin lyxvilla”. Fredrik Eklund har börjat jobba så här i Sverige, och griper tag i varje kändishalmstrå som finns. Har Ingmar Bergman eventuellt satt sin fot i ett fritidshus, så åker utgångspriset genast upp med 10 miljoner och man hoppas att någon excentrisk miljonär i Dubai ska falla för Bergmankopplingen. Nu kanske Malou Von Siwers inte har samma internationella dragningskraft som Den Store Mästaren, men ändå. Allt som är unikt är mer värt än vanlig dussinvara. En kändis hus är mer unikt än huset som bebotts av vem som helst. Till exempel tror jag att Bob Marley-huset i Nockeby några kvarter bort från Malous kåk kostade mer för att en och annan tyckte det var häftigt att kunna berätta på middagarna med vänner att ”här bodde faktiskt Bob Marley i källaren ett år på sjuttiotalet när han var här och spelade med Janne Loffe Carlsson”.

Allt som gör något mer unikt, gör det mer värdefullt. Otroligt att Malou inte slår mynt av detta. Är hon för Jante för det? Då borde hon ta ett snack med sin gamla parhäst på Fyran, Lennart Ekdal. När han för några år sedan sålde sin villa i Höglandet, så rådde det inget tvivel om vem som bodde där. Familjebilder överallt och nere i kontoret satt diplomet från Stora Journalistpriset och någon löpsedel med en bild på ”Eka” vid rubriken som jag vill minnas var av typen ”De tjänar mest i Bromma”.

Konstigt för övrigt att ingen kvällstidning gjort något på Malous villaförsäljning. Finns det inga bostadsknarkare på Expressen och Aftonbladet som kan hitta kändisobjekten till salu, om de flesta mäklare ännu inte jobbar med pr?

En reaktion på ”Malou smygsäljer sin majestätiska paradvilla

  1. Verkligen chockerande, varje morgon i princip har Malou någon person som hon intervjuar, som verkligen inte kan sägas vara en ur hennes egen umgängeskrets, outbildade invandrare som är arbetslösa just för att de är outbildade och inte kan språket, eller någon annan utsatt grupp eller enskild människa, endast ett försäljningsgrepp av Tv4, själv bor hon i en villa i 15.000.000-klassen, och hennes egna barn går med sannolikhet inte i en skola där 90 % av barnen är invandrare, ändå försöker hon framstå som de svagas apostel, vilken lögn, och hur kan det komma sig att kollegorna på exempelvis Aftonbladet, eller Janne Josefsson, inte snokat upp detta, eller är de rädda för att deras egna privata liv skall avslöjas!
    Ni bor i elfenbenstorn, mina damer och herrar, det är på tiden att detta avslöjas, där drog sig de ”höga och intellektuella” tillbaka i forna tider, dit vill jag dock inte räkna merparten av de nya innevånarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s