Konkreta amorteringskrav på bordet

Efter allt snack om amorteringskrav, nu kommer Nordea med en skiss på hur det skulle kunna se ut: nya lån som överstiger 75% av bostadens värde ska amorteras inom 15 år. Banken säger till DI.se att den sätter planerna i verket om den får med sig konkurrenterna också. Nu är bollen hos bankerna. Om de andra inte hakar på, så passas snart bollen över till Finansdepartementet. Om nu Borg och Attefall menar allvar med att folk måste amortera mera.

Här en annan idé om hur man skulle kunna minska svenskarnas skuldsättning. Jag tänker mig att man på alla gamla lån skatteväxlar över ränteavdrag till ett nytt ”amorteringsavdrag” (för nyutlåningen försvinner räntevadraget och det finns då inte heller någon skatterabatt på amortering, som är tänkt för gamla lån).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s