”Murrigt och sunkigt” nästa inredningstrend

Nanok Bie förklarar på Aftonbladet Debatt varför han lämnade villalivet för en hyresrätt:

”Egentligen är det ju inget fel på villan som idé, det är samhällsklimatet med bostaden som ”ett sätt att leva” som har ställt till det. Duktigheten har blivit en folksjukdom. Många människor kan inte prata om någonting annat än allt det duktiga de gjort under veckan. Att exempelvis vilja ligga ner och bara vila är numera någon slags hädelse. Du ska vara lönsam, lille vän. Och hemmet är ditt bevis.”

Sant. Men naturligtvis svänger pendeln tillbaka. Det trendigaste är snart att skryta med hur man legat på soffan och pillat sig i naveln hela eftermiddagen i väntan på att klockan blivit så mycket att man hämtar sist på dagis. I trädgården låter man häcken växa okontrollerat ikapp med gräset så man får en charmig ”naturtomt”. Inomhus är det nötta golv, skavda lister samt kläder och prylar som ligger utspridda här och var som gäller. Färgskalan ska dra åt det murriga. Snart i ett heminredningsmagasin nära dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s