Dagens boktips: ”The (honest) truth about dishonesty”

image

Dan Ariely, en av de bästa författarna av populärvetenskaplig litteratur inom området ”beteende-ekonomi” följer upp de tidigare böckerna om människans irrationella beteende, med en bok om hur vi ljuger. För andra, men framför allt för oss själva. Bland annat har jag genom hans forskning fått lära mig att man blir mer oärlig i största allmänhet av att bära piratkopior istället för äkta vara. Ariely, Duke-professor i psykologi och ”Behavioral Economics”, var ett smart resesällskap på tåget till Köpenhamn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s