Fondlandslaget satsar stort – hoppas slå index

Skandia Fonder har enligt en DN-artikel idag plockat ihop de som de anser är Sveriges bästa fondförvaltare. Gustaf Sjögren (Catella), Sten Lindquist (Enter), Simon Blecher (HQ), Krister Nilsson (Kaupthing) och Johan Ståhl (Lannebo) är de fem män som bildar Skandias ”landslag” i fondförvaltning. De ska ha han om fonden ”Swedish stars”.

Fråga 1: vad säger det om deras respektive huvuduppdragsgivare, att de knyts till en konkurrent för att göra bra ifrån sig? Det positiva är ju smickret. Däremot finns ju risken att kunder kan uppfatta det som att de bara gör sitt vanliga förväntade jobb 9-5 på HQ/Catella/Enter/Kaupthing/Lannebo, men excellerar hos Skandia? Eftersom ju denna fond tar bättre betalt (1,7%) än snittet så borde de väl också leverera mer kundnytta hos Skandia? Så kanske man inte ska spara hos HQ fonder, utan följa Simon Blecher till Skandia och lägga sina pengar där istället? Undrar om HQ tänkt på det?

Fråga 2: Här plockar man samman det man anser vara ”landslaget” i fondförvaltning, och vad sätter man som mål? ”att på tre års sikt slå index”… Det säger väl mer om svårigheten med att slå index, än någonting annat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s