”Nytt läge” för bostadsknarkare

31 mars visar TV3 första avsnittet av ”Nytt läge”, ett ”gör om mig”-program i samma genre som ”Lyxfällan” och ”Äntligen hemma”. Kanske är det rent av en kombination av de två, för så här beskriver TV3 programmet:

I Nytt Läge följer vi familjers jakt på drömhemmet. Vi hjälper dem att köpa det bästa objektet och att inreda det för att få ut maximalt av sitt nya boende.”

Hajar du till på namnet ”Nytt läge”? Tycker att det känns igen?

Svensk Fastihghetsförmedling! Det är ju deras tagline (”Nytt läge?”, ”Från ett läge till ett annat” etc.), så det är väl inte en helt vild gissning att mäklarfirman är huvudsponsor till programmet. De har i alla fall en mäklare med i serien, den andra kommer dock från Skandiamäklarna. Är de också sponsor, men på mindre nivå? Nja, inte troligt att man tar inte två företag från samma bransch som sponsorer, så varför är inte bägge från Svensk Fastighetsförmedling? Det kan väl inte gärna vara ”opartiskhet” som TV3 är ute efter…

Men en intressantare fråga är om inte programmet kommer lite väl sent. Har inte de flesta bostadsknarkare redan skrivits ut från rehab vid det här laget? Efter senhöstens och tidiga vinterns köldknäpp på bostadsmarknaden borde väl förutsättningarna för ett program som handlar om bostadskarriären jobba i uppförsbacke? Tja, nu verkar ju visserligen bomarknaden ha planat ut hyfsat, så än har den stora pessimismen inför boprisernas utveckling inte slagit till i Sverige. Så ”nytt läge” kanske hinner rida på bohaussens sista vågor ändå. Däremot ska man nog inte räkna med att i dagsläget kunna kränga formatet utomlands. Inte i USA, Tyskland, Spanien, Danmark eller någon av de större marknaderna i Europa heller för den delen. I vår del av världen är det ju egentligen bara på Cypern som bopriserna fortsatte stiga förra året.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s