Garanterat dyr trygghet

”Garantiprodukter”, som aktieindexobligationer fortsätter ta mark, och det rejält. DI skriver att volymerna nästan fjortonfaldigats på tio år, och att ökningen mellan 2006 och 2007 ökade med 60 procent.

Hans Bolander passar på att – rätteligen – varna för de onödigt höga avgifterna.

Finansinspektionen kritiserar den bristfälliga informationen vad gäller risker och priser.

Sen ska vi komma ihåg att vissa ”garntiprodukter” på den svenska marknaden hade Bear Sterns som garant, och hade den amerikanska investmentbanken gått under i finanskrisen, så hade spararna förlorat sina pengar. Tvärtemot vad marknadsföringen om att man ”garanterat” får satsade pengar tillbaka, ger sken av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s