När Benny Anderssons Orkester spelar går börsen upp!

Jorå, det stämmer! Varje gång som Benny Anderssons Orkester (BAO) spelat på Allsång på Skansen (de senaste fem åren) gick börsen (30 mest omsatta) upp samma dag. Fråga mig inte hur jag kom på att kolla detta, men så är det.

Jag skriver detta som ett förtydligande för de som – mot all förmodan – inte uppfattade att ”analysen” som jag presenterade i Gomorron Sverige imorse görs på skoj.

För sambandet är lika informativt som 98% av alla andra så kallade ”analyser” om vad det är som får börsen att gå upp eller ned. Dvs, det handlar nästan alltid om efterhandskonstruktioner. Samband som ju kanske finns, men som inte har något förklaringsvärde. Och samband kan man alltid finna! I detta fall krävdes det att jag först kollade upp Kalle Moreaus (som varit med på Allsången flest gånger), Håkan Hellström och Per Gessle, innan jag hittade ett positivt samband mellan en artist – alltså BAO – och plustecken för Stockholmsbörsen…

3 reaktioner på ”När Benny Anderssons Orkester spelar går börsen upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s