Sent om sider har det tippat över snabbt på bomarknaden

Länge har skeptikerna sagt att bopriserna borde ned. Att det är det enda logiska. Men det är först när en kritisk massa också TROR det, som det faktiskt blir så. Nu har domedagsstämningen på finansmarknaderna utlöst den rädsla för den ekonomiska framtiden som behövdes för att vända stämningsläget på bomarknaden.
För bara någon vecka sedan kunde Expressen fortfarande sälja med löp som andades ”så rik är du för att din bostadsrätt fortsatt gå upp i värde”:

Idag säljer Aftonbladet på att priserna börjat falla ordentligt:

Det går snabbt när ”The Tipping Point” får allt att vända.

Men visst, fortfarande finns det några Bagdad Bob´s där ute som inte vill se vart vi är på väg. Mäklarsamfundets vd Lars Kilander säger till DI att han spår att priserna kommer vara oförändrade om ett år:

”Under hösten tror jag vi ser en svag nedgång och till våren tror jag att det vänder upp igen – det blir inte mer långvarigt än så. Om ett år är vi tillbaks där vi är nu.”

Bjurfors utspel om att priserna rasat med 10 procent bara senaste veckan, avfärdar han genom att till DN säga att det bara är ”ett sätt att profilera sig”.

I sådana fall har de profilerat sig som en av de få som säger som det är. Hitintills har det ju bara varit Hemonline´s Lars Engelbert som profilerat sig offentligt på det sättet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s