Champagne och gravöl omvartannat på börsen

Fredagen 19 september 2008 var den bästa börsdan på tio år. Efter 8,2 procent uppgång på en dag, har man dock bara hämtat hem den lika stora samlade nedgången de tidigare dagarna under börsveckan. Detta illustrerar mycket väl hur näst intill omöjligt det är att tajma upp- och nedgångar, särskilt svårt är det i det korta perspektivet, och fullständigt omöjligt när det dessutom är så labilt svängigt som det varit under finanskrisen.

För inte så länge sen var det också klang och jubel efter förstatligandet av Fannie Mae och Freddie Mac. Det förbyttes snabbt i desperation igen när nästa dåliga nyhet dök upp. Så frågan är hur snart det är dags att byta ut champagnen mot gravöl igen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s