Europa följer USA ner i boträsket

Tittar man på hur euro-zonens bopriser skuggat de amerikanska de senaste fyrtio åren, så känns det inte så otroligt att vi också får en nedgång på en 25% i snitt (mest i Spanien, minst i Tyskland). Det är också värt att komma ihåg att våra bolån följer oss i graven (och gör oss fattiga på riktigt när bopriserna går ned), medan de amerikanska bolånen drabbar bankerna om lånet övertstiger värdet på huset. Där kan låntagaren lämna över nyckeln till banken och gå därifrån (när man tvingas till det av banken, kan det bli så här tragiskt i verkligheten). Vi kan alltså få värre realekonomiska konsekvenser i Europa än i USA, då konsumtionen här drabbas direkt av boprisras…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s