Marknaden är psyko – Del III

Det verkar som att det just nu räcker med att nysa för att marknaden ska tro att den ska dö i lunginflammation. Denna artikel i DI.se handlar om hur nån på Swedbank medger att det skett uttag från oroliga sparare, och hur enbart detta besked får aktien att rasa.

Att marknaden hinner reagera på alla små bitar av information, när så mycket väller över den just nu! Det kanske är just på grund av mängden av info, som reaktionerna blir så stora på varje bit info. Man hinner inte analysera det sansat, så av försiktighet så utgår man från det värsta om allt som låter lite suspekt. Men sen så kommer nån positiv grej, som får alla optimister att andas ”köpläge” och så rusar det starkt uppåt i några timmar, en dag. För att sen igen…

Marknaden är psyko. Men en del av den har i alla fall sjukdomsinsikt, enligt denna intervju i FT.com:

The market is schizophrenic, but there is a move towards defensive stocks. People aren’t wanting to make any bets on risky assets and cyclical sectors yet,” said Edmund Shing, equities strategist at BNP Paribas. “Investors are taking a wait-and-see approach,” he added.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s