Marknaden är ett psyko – del II

På fredagskvällen var det dags för den ödesmättade andra omröstningen i kongressens representanthus. Innan hade NY-börsen gått upp med en två procent, förväntansfull inför att det stora krispaketet skulle röstas igenom till slut. När det sen gör det, då tackar marknaden för hjälpen genom att surna till. Börsen går ned och slutar minus en procent. Man började fokusera på att paketet inte räcker till, heter det i den efterrationaliserande ”analysen”. Så här kan man också uttrycka det:

”You’re probably seeing a little buy the rumor, sell the news mentality,” said Ryan Larson, senior equity trader at Voyageur Asset Management, a subsidiary of RBC Dain Rauscher. Plus, he added, there’s a feeling that this plan ”isn’t a quick fix.” ”There are still a lot of problems out there,” Larson said to AP.

Varför gick den då upp innan, visste man inte redan då att paketet kanske inte räcker till? Slås alla av den insikten precis när det klubbas igenom? Eller är det ”vinsthemtagningar” som då dominerar?

Det är nog enklast att säga som det är: marknaden är ett psyko du aldrig vet var du har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s