Bra kök, nyrenoverat och billigt i drift – viktigast vid boköpet

Fastighetsbyråns undersökning om vad som spelar roll när man väljer boende bjuder både på sånt man redan anade och några mindre överraskningar. Att hela 54% svarar att ”låga energikostnader är avgörande” för bostadsvalet låter nästan för präktigt för att vara sant.

Kökets betydelse bekärftas av att 60% säger att det är viktigaste rummet vid valet av bostad. Först med 29% av rösterna hamnar vardagsrummet på andra plats (sovrummet är trea med 5% av rösterna).

Sen så verkar det som att renoveringshetsen kommit av sig. Endast 10 procent söker efter renoveringsobjekt (männen tycker för övrigt det är viktigare än kvinnorna), medan hela 60% vill ha det nyrenoverat. 10% är ute efter något i ”normalskick”.

öppen planlösning är sådär lagom viktigt, ”bara” 22% säger att det är avgörande i valet av bostad. Kanske håller trenden med nyfunkisvillornas minimalistiska ”öppna landskap” på att ebba ut?

Fast det verkar ändå som att homestylinginredarna kan behålla sina könlösa möbler ett tag till, eftersom den mest populära stilen alltjämt är ”modernt minimalistiskt” (25%), följt av ”gammaldags svenskt” (7%) och amerikansk New-England-stil (4%).

Låter som att en Bo Concept-inredd nyrenoverad funkisvilla med bra kök och bergvärme ligger bra till med andra ord…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s