De flesta hedgefonder suger

Ja, läser man tidningarnas genomgångar av hur de avkastat under krisen, så får man känslan av att de lurat sina kunder. De ska ju ”gå bra i alla väder”, kanske med lite mer modest snittavkastning som kostnad för det, men man ska ju inte behöva resa hela vägen till botten när aktiemarknaden går ned, det är ju så det sålts in.

Senast idag skriver DI om besvikelsen över hedgefonder som rasat. Klaus Jäntti, som är vd för hedgefondbolaget Brummer & Partners som har haft lyckan att se sin fond Lynx gå upp 37% under året, kostar på sig att vara lite kaxig:

”Många av fonderna förtjänar inte att överleva. De har inte skötts som riktiga hedgefonder utan bara haft en stor positiv exponering mot aktiemarknaden. När kurserna har gått upp har de kunnat ta ut feta arvoden, men nu kommer de i stället att slås ut. Och det är bara sunt.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s