Extremt desperata försäljningsmetoder

En man som verkar ha lyckats sälja många böcker och föredrag på att vara…typ, ”framgångsrik”, har nu utvecklat ett ”nytt koncept för bostadsförsäljning”. Jonathan Blair ska sälja sin lyxsemestervilla och tror inte att de traditionella fastighetsmäklarna klarar det. Han har tagit fram ett aggressivt marknadsföringskoncept som bland annat innebär annonsering på luftballonger. Bästa kommentaren till detta kommer från en läsare på DI.se:

”Det finns två faktorer som är avgörande för köpbeslutet:

1. En känsla av konkurrens, dvs. att om jag inte slår till nu så köper någon annan och jag missar ”mitt livs chans”.

2. möjligheten till klipp. Känslan att ingen annan hittat detta fynd och och jag har chansen att göra ett klipp (även om priset i själva verket är högt).

Tyvärr så verkar killens insatser bara ge en bild av desperation så jag tror att han snarare minskar än ökar shansen att sälja till bra pris.

Om man har känslan att bara man väntar en stund till så blir objektet billigare eller så dyker det upp ett ännu bättre (och/eller billigare) objekt så väntar man hellre.”

Men visst, om det är som de räknar med, att bopriserna ska ned 50% från toppen i Storbritannien, så lär det väl till lite extraordinära säljmetoder. Man kan ju också slänga in en gratis Lamborghini på köpet, som denna artikel i Telegraph tar upp i listan över andra desperata försäjningsknep just nu, vid sidan av Blairs ”extreme selling”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s